יום השוקולד הלבן- 22 בספטמבר

יום השוקולד הלבן הוא יום לאומי בארה"ב שמצוין בכל שנה ב-22 בספטמבר.
בגלל שבשוקולד הלבן אין מוצקי קקאו, המחמירים אינם רואים בו שוקולד במלוא מובן המילה. יש בו חמאת קקאו, בדומה לשוקולד החום, וזה מה שגורם לו להיות מוצק כמוהם ובעל מרקם דומה לשלהם ולהימס בפה.
השוקולד הלבן הראשון נוצר לראשונה בשווייץ, אחרי מלחמת העולם הראשונה.
שנה לאחר מכן החלה בארה"ב לייצר את השוקולד הלבן חברת הרברט'ס קנדי לאחר שראתה כיצד הוא מיוצר באירופה.
הוא יוצר באופן המוני על ידי חברת נסטלה שהחלה לייצר שוקולד לבן עם שקדים. 
בשוקולד הלבן אין קפאין ונוגדי חימצון כמו שיש בחבריו הכהים, לכן הערך התזונתי שלו מועט ביותר והוא נחשב לממתק בלבד (אבל טעים מאד).


יש ארצות שלא מגדירות את השוקולד הלבן כשוקולד בכלל. 
בארה"ב, החל משנת 2004, יצא תקן שעל פיו שוקולד אמור להכיל לפחות 20% חמאת קקאו, לפחות 14% מוצקי חלב ופחות מ-55% ממתיק (כגון סוכר). על פי התקן האירופאי, לפחות 20% ממשקל השוקולד צריך להיות חמאת קקאו ולפחות 14% מוצקי חלב. לכן התנאי ששוקולד לבן יקרא "שוקולד" מתקיים רק בתנאים אלה.

השוקולד הלבן הוא כל כך פופולרי, שכמעט לכל חטיף שוקולד שקיים יש גם "גירסה לבנה". יש שוקולד צ'יפס לבן לעוגות, יש ארטיקים מצופים בשוקולד לבן וטבלאות שוקולד לבן במגוון מילויים. יש אפילו שוקולד לבן טבעוני שאינו מכיל חלב פרה.
תותים מצופים בשוקולד לבן (מקור)
לכבוד יום השוקולד הלבן, תוכלו להתפנק באחד מעשרות חטיפי השוקולד הלבן הקיימים בשוק. 
שוקולד לבן טבעוני של פנדה (מקור)


ה-22 בספטמבר הוא גם יום נשות העסקיםיום הקרנף, יום ההוביט ויום ללא מכוניות
  

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות