יום חמאת הבוטנים- 24 בינואר


חמאת בוטנים היא אחד מהממרחים הכי פופולריים בעולם, ולכן היא קיבלה יום משלה, ב-24 בינואר. יום חמאת הבוטנים הוא אחד מימי האוכל הלאומיים שנחגג בארה"ב, אבל בגלל שאוהבים אותה גם אצלנו, אז למה שלא נחגוג אותו גם כאן?

חמאת הבוטנים היא ממרח שעשוי מבוטנים מרוסקים וחמאה, עם הרבה קלוריות. 598 קלוריות ב-100 גרם. אבל יש בה גם מרכיבים תזונתיים חיוניים כמו חלבונים, ויטמין B לסוגיו, ברזל, סידן ועוד.
כמה עובדות מפתיעות על חמאת הבוטנים:

האצטקים ובני שבט האינקה הכינו חמאת בוטנים בתור משחה שמקלה על כאב שיניים במאה הראשונה לספירה.



הראשון שרשם את הפטנט של חמאת הבוטנים היה גילמור מרסלוס אדסון (1849-1940) ממונטריאול, קוויבק (קנדה). הוא רשם את הפטנט למוצר שהמירקם שלו הוא כמו של משחה, עם בוטנים קלויים וסוכר, בשנת 1884. 

הטעם של הבמבה הישראלית מגיע מחמאת הבוטנים, המרכיב העיקרי שלה.

חמאת הבוטנים יכולה לשמש כממרח בסנדוויץ', עם ריבה, ממרח שוקולד, דבש או לבד.
יש חטיפים שמכילים חמאת בוטנים כמו חטיף חמאת הבוטנים והשוקולד של ריס (Reese). יש מתכונים לעוגיות חמאת בוטנים עם שיבולת שועל או שוקולד וגם של עוף מצופה בחמאת בוטנים.

לכבוד יום חמאת הבוטנים, קחו או הכינו לילד סנדוויץ' עם חמאת בוטנים לגן או לבית הספר, קחו כריך עם חמאת בוטנים לעבודה, הכינו כריכים עם חמאת בוטנים לארוחת ערב ועוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד לאחר הצהרים, איכלו במבה, או כל מה שאתם אוהבים שיש בו חמאת בוטנים.

ה-24 בינואר הוא גם יום הצחוק מהבטן    

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות