יום הגמל הבינלאומי- 22 ביוני

יום הגמל הבינלאומי נחגג ב-22 ביוני בכל שנה, כדי להעלות את המודעות לכך שהגמלים הם בעלי חיים חשובים מאד ושיש להם זכות לחיות חיים טובים ושיתייחסו אליהם בחמלה. 

הגמל הוא יונק שנקרא גם "ספינת המדבר", והוא מתאים לחיים במדבריות. אפשר למצוא אותו בעולם במזרח התיכון, באוסטרליה ובאפריקה, באיזורים מדבריים.

הגמלים הם חיות שבויתו והותאמו לצרכיהם של בני אדם. בני האדם משתמשים בהם כבהמות משא ועבודה, וגם כמקור לחלב, בשר וצמר.

הגמל הוא סוג של פרסתן והוא משתייך למשפחת הגמליים. יש שני סוגים של גמלים: הגמל החד דבשתי שהוא סוג הגמל השכיח ביותר, והגמל הדו דבשתי שנמצא בסכנת הכחדה. 

לכבוד יום הגמל הבינלאומי, קבלו עובדות מרתקות ומפתיעות על הגמל

לנקבת הגמל קוראים בעברית נָאקָה ולצאצא הצעיר של הגמל קוראים בֶּכֶר

הגמל מסוגל להחזיק מעמד בלי לשתות מים במשך שבועיים.

הגמלים אינם מאחסנים מים בדבשת שלהם! יש אנשים שחושבים שהגמל יכול להסתדר המון זמן בלי מים זמינים בגלל שהוא סוחב מים בדבשת שלו, אבל האמת שמה שנמצא שם זה שומן טהור בלבד. שומן זה מהווה בידוד מפני החום הקור.

כדי להתמודד עם מחסור מים בגוף, הגמל מפריש שתן מרוכז שמכיל כמויות קטנות של מים, וכך הגוף אינו פולט הרבה מים. כשהגמל מגיע למקור מים הוא שותה כמויות גדולות כדי להשלים את המים החסרים בגופו ולהגיע למאזן מים תקין.
כשהגמל מוצא מים, הוא יכול לשתות עד כ-160 ליטרים בבת אחת!

הגמל מתאים את עצמו לחיי המדבר בזה שהוא פעיל בשעות הבוקר ולפנות ערב, כשהאוויר קריר. בשעות היום החמות הוא רובץ בצל או נח בעמידה.

כאשר הגמלים מפחדים או עצבניים הם נוהגים להקיא. לכן לא כדאי לכם לעצבן אף פעם גמל. הוא לא יורק אלא מקיא תכולת מזון מהקיבה שלו.

לגמלים יש שלושה סטים של עפעפיים ושתי שורות ריסים כדי להרחיק חול מעיניהם. כשיש סופות חול, הם מסוגלים לסגור לגמריי את הנחיריים שלהם.

לגמלים יש שפתיים עבות המאפשרות להם לאכול צמחים קוצניים שבעלי חיים אחרים לא יכולים לאכול.

הגמלים יכולים לשבת בנוחות על חול חם מאד בזכות כריות העור העבות על החזה והברכיים שלהם.

הגמלים הם חזקים מאוד ויכולים לשאת עד כ-400 קילוגרמים למשך 40 קילומטרים ביום.

ההריון של הנאקה נמשך 14 חודשים.

העגלים נולדים לבנים לחלוטין ומשחימים כאשר הם מתבגרים.

בערבית יש למילה גמל יותר מ-160 מילים נרדפות.


 

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות