יום השוקולד המריר- 10 בינואר

השוקולד המריר הוא השוקולד שמיוצר ללא תוספת חלב או עם כמות ממש מעטה של חלב. יש בו אחוז גבוה יותר של מוצקי קקאו מאשר בשוקולד החלב וטעמו המריר נובע גם מזה שיש בו פחות סוכר. המתיקות שלו מגיעה מסוכר קנים והמרירות מהאלקלואידים הרבים שיש בפולי הקקאו.



המילה שוקולד נגזרה מהמילה “xocolātl” באצטקית שמשמעותה "מים מרים". השוקולד הגיע לאירופה מאנשים שהגיעו לאמריקה ופגשו שם את שבט האצטקים שהיו מכינים מפולי הקקאו משקה חם. לקח להם כ-200 שנים לגלות איך למצק את המשקה שנוצר מפולי הקקאו ולהפוך אותו לשוקולד, בסביבות שנת 1830.

מחקרים מצאו שאכילה מתונה של שוקולד מריר מדי יום מועילה לבריאות, מונעת מחלות כלי דם ולב, יתר לחץ דם, סוכרת ועוד, בגלל הפלבנואידים שיש בו שהם נוגדי חימצון. יש לשים לב שהשוקולד המריר הבריא ביותר הוא זה שמכיל לפחות 70% מוצקי קקאו (שאר החומרים שבשוקולד המריר הם פחות בריאים). 





ה-10 בינואר הוא גם יום האנשים המוזרים וגם מירוץ האדם הכי בר מזל של השנה ביפן

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות