יום השטרודל תפוחים- 17 ביוני

ה-17 ביוני הוא יום השטרודל תפוחי עץ, עוגה שהומצאה באוסטריה, ששמה בגרמנית הוא 'apfelstrudel'.
כמו שמעיד שמה של העוגה, היא עשויה מבצק משובלל שבתוכו תפוחים.
הבצק מגולגל ובתוכו תפוחים מרוסקים, קינון וצימוקים, נאפה בתנור והופך לפריך, ומוגש עם אבקת סוכר וקרם.
מתכוני השטרודל העתיקים ביותר הם משנת 1696, בספרי בישול בכתב יד בספריית העיר וינה (לשעבר וינר סטאדטביליוטק). 


המשמעות של המילה הגרמנית שטרודל היא מערבולת, המתארת במדויק את האופן שבו שכבות המאפה עוטפות את המילוי.
התו שטרודל @ - מזכיר את הצורה שבה מגולגל הבצק. האקדמיה העברית קבעה ששמו העברי של השטרודל הוא כרוכית.

בבית אפשר להכין שטרודל בצורה קלה, באמצעות שכבות של בצק פילו שממולאות בתפוח מבושל.
מתכון לשטרודל תפוחים קל להכנה

איך חוגגים את יום השטרודל תפוחים?
אוכלים שטרודל תפוחים חם, עם כדור גלידה וניל בצד, שומעים מוצרט (מלחין אוסטרי) ושרים יודל.


ה-17 ביוני הוא גם יום איסלנד

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות