יום הסופלה שוקולד- 28 בפברואר

סופלה שוקולד הוא אחד מהקינוחים הטעימים ביותר שיש. 
הסופלה הוא מאפה קל ואוורירי שעשוי בעיקר מקצף חלבונים. המתכון המקורי של סופלה השוקולד הופיע בספר הצרפתי Le Cuisinier Moderne (המטבח המודרני), על ידי השף וינסנט לה צ'אפל, בערך בשנת 1742.
מקור השם סופלה הוא במילה הצרפתית souffler שפירושה "להתנפח" או "להתפוצץ".
במסעדות ובתי קפה מגישים הרבה פעמים קינוח בשם סופלה שוקולד, שהוא עוגת שוקולד שבתוכה שוקולד נוזלי. עוגה זו אינה סופלה שוקולד. היא מכילה בעיקר קמח ולכן היא יציבה יותר. הקינוח שמוגש במסעדות הוא בדרך כלל פונדנט שוקולד, שהוא גם טעים בפני עצמו.
הסופלה עשוי מבלילה או קרם שנותנים לו את הטעם שלו וקצף חלבונים שנותנים לו את האווריריות והנפח.

הסופלה נחשב לאחד המאפים הקשים להכנה, והפחד הגדול של העומלים עליו הוא ש"הסופלה יפול" אחרי שהשקיעו בהכנתו כל כך הרבה. במהלך האפייה הוא תופח בתנור ונשאר במצב התפוח כעשרים-שלושים דקות. שינוי בלחץ האוויר או שינוי מהיר בטמפרטורות גורם לנפילה שלו. כאשר מוציאים אותו מהתנור, הוא מאבד את הגובה שלו תוך 5-10 דקות, לכן נהוג להכין אותו "אה-לה-מינוט" (זמן קצר לפני הגשתו) ולהגיש אותו מייד לאחר האפייה.
הסופלה נאפה בתבניות אישיות עגולות ומוגש בדרך כלל בתבנית, בגלל שהוא כל כך שברירי ואוורירי.

לכבוד יום הסופלה שוקולד, הכינו סופלה מאחד המתכונים הרבים שברשת, ואם זה לא יצליח, לא להתייאש, מי אמר שרק היום אפשר להכין סופלה שוקולד? סופלה שוקולד אפשר ורצוי להכין בכל ימות השנה.
בתמונה: סופלה שוקולד שהוכן מתערובת להכנת סופלה שוקולד ב-3 דקות (קישור)
ה-28 בפברואר הוא גם יום פיית השיניים  

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות