יום הדובדבן מצופה בשוקולד- 3 בינואר

יום הדובדבן מצופה בשוקולד הוא יום מצוין לפינוק מיוחד וטעים: דובדבן מצופה בשוקולד. 
השוקולד הוא טעים, כך גם הדובדבנים. יום אחר מישהו אמר: "למה לא לשלב את שניהם ביחד?" ואז נולד הדובדבן המצופה בשוקולד!

הדובדבנים המצופים בשוקולד הגיחו לעולם על ידי יצרנית הממתקים הקטנה והמשפחתית  Cella בניו יורק בשנת 1929 ומיד הפכו ללהיט. במהירות רבה הם הפכו להיות ממתק מפורסם ברחבי העולם. שנים לאחר מכן, בשנת 1985, Cella נרכשה על ידי תעשיית הממתקים הענקית  Tootsie Roll. היום, 90 שנה אחרי שהם נעשו בפעם הראשונה, הדובדבנים המצופים בשוקולד של Cella עדיין מפורסמים ברחבי העולם בזכות המילוי הנוזלי והעשיר בטעם שלהם.




איך לחגוג את יום הדובדבן מצופה בשוקולד?
הדרך הטובה ביותר לחגוג את יום הדובדבן מצופה בשוקולד היא, כמובן, לצפות דובדבנים בשוקולד ולאכול אותם (לבד או עם המשפחה/חברים/אורחים). אם אין לכם זמן, תוכלו לקנות דובדבנים מצופים בשוקולד בסופרמרקט או בחנות הממתקים הקרובה אליכם, או שאולי יש לכם במקרה במזווה קופסת בונבוניירת דובדבנים מצופים בשוקולד.

מתכון לדובדבן מצופה בשוקולד:

שוטפים את הדובדבנים היטב. משאירים להם את הגבעול ויוצרים בחלקם התחתון חתך עדין ממנו מוציאים את הגלעין.
מבשלים את הדובדבנים במים עם סוכר ומיץ לימון במשך כ-25 דקות. בזמן הבישול מטים את הסיר בזהירות מדי פעם לצדדים, כך שהסירופ יכסה את כל הדובדבנים במלואם.
מוציאים את הדובדבנים מהסיר אל מסננת ונותנים להם להתקרר מעט בטמפרטורת החדר.
בסיר נפרד ממיסים שוקולד (מריר או חלב) בשיטת בן מארי.
טובלים כל דובדבן בעזרת הגבעול בשוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה או על רשת.
מקררים ומעבירים לצלחת הגשה.

תהנו מיום הדובדבן מצופה בשוקולד!

מקור התמונה: Taste of Home




ה-3 בינואר הוא גם יום קשית השתייה וגם יום פסטיבל השינה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה