יום שלישי, 31 ביולי 2018

יום האבוקדו- 31 ביולי

אתם יכולים לאהוב אותו או לשנוא אותו, אבל להתעלם ממנו לא תצליחו. כי הוא פרי כל כך פופולרי שהוא נמצא כמעט בכל מטבח ומככב בהרבה מאכלים. 
האבוקדו עשיר בויטמינים, בחומצת שומן אומגה 3 ואומגה 6 ובמינרלים, לכן הוא נחשב לסופר פוד, מזון על. 
האבוקדו הוא פרי כי הוא גדל על עץ, אבל אין בו סוכר. הוא מסייע בהעלאת רמת הכולסטרול הטוב ובהורדת רמת הכולסטרול הרע. הוא מסייע בספיגה של קרוטנואידים, ובמיוחד בטא-קרוטן וליקופן, אשר שניהם חיוניים לבריאות הלב ומסייעים במניעת סרטן.
האבוקדו עשיר בויטמינים A, קומפלקס E , K, B ו-C. יש בו כמות רבה של מינרלים  וגם ויטמינים שעוזרים לחילוף החומרים.
באבוקדו יש כמות גדולה של מגנזיום, שמשתתף ביותר מ-600 תהליכים מטבוליים שונים בגוף.
 אין מזונות רבים כה עשירים בערכים תזונתיים כמוהו. ועוד יתרון של האבוקדו הוא שהוא זמין כמעט בכל חודשי השנה. 
האבוקדו הוא אחד מהפירות הבודדים אותם לא מרססים, או שכמעט ולא מרססים, גם בחקלאות לא אורגנית.
והוא ממש טעים!
אפשר לאכול אותו בסלט, בסנדוויץ', ברוטב גואקמולי או סתם כך בכפית. 
אז איך חוגגים את יום האבוקדו?
כל כך פשוט. אוכלים אבוקדו באחת מהדרכים שבהן אפשר לאכול אבוקדו. מעלים לסטורי ומתייגים #יוםהאבוקדו!

רעיונות למאכלים עם אבוקדו:
אבוקדו בסלט עם עלי תרד, אגוזי קשיו ועגבניות
אבוקדו עם קרפצ'יו סלק

אבוקדו על טוסט
אבוקדו ממולא בסלט ירקות עם מיונז
מתכון לסלט כרוב עם אבוקדו:
המצרכים:
  • 1/2 כרוב לבן
  • 2 אבוקדו
  • 2 בצלים ירוקים
  • מיץ מ- 1/2 לימון עד לימון שלם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/3 כוס שמן זית
הצעה לשדרוג: גרעיני חמנייה

אופן ההכנה:
  • חותכים את הכרוב לרצועות דקות
  • חותכים את הבצל הירוק
  • חותכים את האבוקדו לקוביות בגודל בינוני
  • מכניסים את הכל לכלי ומוסיפים את מיץ הלימון
  • כ-15 דקות לפני ההגשה, מוסיפים את השמן, המלח והפלפל השחור
  • מערבבים ומגישים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה