יום האוכל הקפוא הלאומי נחגג בכל שנה בתאריך 6 במרץ, לכבוד המאכלים והחטיפים שבפריזר.
שתי המצאות אפשרו את הגשמת הרעיון הנהדר של הקפאת אוכל: המצאת המקפיא והמצאת הטכנולוגיות להכנת מזון שניתן להקפאה.
ההמצאה של מאכלים קפואים שיפרה את חיינו מאד. במקום לזרוק אוכל שהפך ללא טרי, ניתן להקפיא אותו לזמן בלתי מוגבל ולאכול אותו מתי שרוצים, אחרי שמחזירים אותו לחיים להיות טרי בלי שום בעיה!
ההיסטוריה של האוכל הקפוא
ההקפאה של המזון מאטה את הריקבון שלו על ידי הפיכת לחות עודפת לקרח ומעכבת את הצמיחה של רוב זני החיידקים. משחר ההיסטוריה, חקלאים, דייגים, ציידים ולוכדים שימרו את תוצריהם במקומות אחסון לא מחוממים במהלך עונת החורף.
במשך מאות שנים, שבטים שישבו במקומות בהם האקלים קר, השתמשו בהקפאת מזון טבעית. בשנת 1885, מספר קטן של עופות ואווזים נשלחו מרוסיה ללונדון בארגזים מבודדים בזכות שימוש בטכניקה זו. כבר בשנת 1899 היה יבוא מפותח של מזון קפוא מרוסיה ללונדון במהלך 4 חודשי החורף. המזון המיובא סופק לערים בכל רחבי אנגליה כגון: ברמינגהאם, ליברפול ומנצ'סטר. לאחר מכן החלו להשתמש בהקפאה על מנת לייבא בשר.
בשנת 1929 הציע לציבור האמריקאי קלרנס בירדסאיי, ביולוג של ממשלת ארה"ב, את שיטת "הקפאת הבזק" של ירקות, בשרים, פירות ופירות ים כדי לשמר את טעם ואיכות המזון. בירדסאיי יצר את מוצרי Birdseye Seafoods ופיתח את תהליך ההקפאה המהירה שכלל אריזות מיוחדות מראש. לאחר שזכה בפטנט הראשון של תהליך הקפאת המזון הקפוא בארצות הברית בשנת 1927, הוא הקים את חברת Birdseye וכיום הוא וחברתו נחשבים לכמה ממייסדי תעשיית המזון הקפוא.
בתקופות אלה, חנויות המכולת הקדישו בקושי חלק קטן ממדפי המכירה שלהן למאכלים קפואים. אולם כיום, לעתים קרובות, חנויות מפנות מקום למספר מעברים של מזון קפוא של חברות שונות המאפשרות לצרכנים לחמם מאכלים מוכנים תוך פחות מ- 30 דקות.
איך לחגוג את יום האוכל הקפוא?
חגיגת יום האוכל הקפוא יכולה להיות הזדמנות מצוינת ללמוד דברים חדשים על ההיסטוריה של המזון, וגם סתם ליהנות מהנוחות שהמאכלים הקפואים מביאים לחיים המודרניים.
עוד אפשרויות לחגיגת יום האוכל הקפוא היא לצאת לחנויות ולהתבונן במחלקות המזון הקפוא, לראות כמה הן גדולות ועשירות ואיך היום כל מזון אפשר למצוא בגירסה קפואה, מה שלא היה לפני כחמישים שנים ואפילו פחות! כיום, מותגים רבים וקווי מוצרים נתנו לחדשנות לעבוד וייצרו קווים חדשים של מזון קפוא, תוך שימת לב להרגלי ודרישות התזונה המשתנים של קהל הלקוחות. היום יש אפשרויות רבות של מזון כמו ללא גלוטן, מזון טבעוני, צמחוני וכד'.
לימדו עוד עובדות מעניינות על המזון הקפוא, כמו למשל:
הקפאה היא השיטה הטובה ביותר לשימור אוכל. היא שומרת על המזון טרי יותר משיטות אחרות, כמו שימורים או ייבוש.
מזונות קפואים מוקפאים בשיא ההבשלה שלהם. המשמעות היא שחלק מהם עשויים להיות מזינים יותר מתוצרת "טרייה" שנסעה במשך שבועות כדי להגיע למכולת.
ניתן ליהנות ממאכלים מזינים לאורך כל השנה תוך שימוש בתהליך ההקפאה, גם באקלים בו התוצרת אינה צומחת היטב בחודשי החורף.
מזון קפוא אינו דורש חומרים משמרים נוספים או נתרן, מה שהופך אותם לבריאים לא פחות ממאכלים טריים.
ה-6 במרץ הוא גם יום רופאי השיניים וגם יום עוגיות אוראו
0 תגובות