יום המלפפון החמוץ- 14 בנובמבר

יום המלפפונים החמוצים שמח! ב-14 בנובמבר בכל שנה מצוין יום המלפפונים החמוצים הבינלאומי. יום זה נחגג בפסטיבלים לכבוד המלפפון החמוץ ברחבי העולם.

המלפפון החמוץ (או הכבוש) הוא מאכל עתיק בעל היסטוריה ארוכה מאד, לכן מגיע לו כבוד גדול. ארכיאולוגים ואנתרופולגים משערים שהתחילו להחמיץ מלפפונים כבר לפני 2,400 שנים, לא בגלל שמצאו מלפפון חמוץ מהתקופה ההיא, אלא בעקבות מציאת כלים ששימשו להחמצת מלפפונים מתקופה זו. משערים שתושבי מסופוטומיה נהגו להחמיץ מלפפונים. גם תושבי יוון העתיקה וביניהם הפילוסוף המפורסם אריסטו, אהבו מלפפונים חמוצים, וגם תושבי מצרים העתיקה ורומא העתיקה, שבעיניהם היה המלפפון החמוץ מעדן והם פיתחו שיטות רבות להחמצתו. 
מלפפונים אפשר להחמיץ בתמיסת מלח או בתמיסת חומץ. 



מלפפונים חמוצים מתחלקים לשני סוגים, מלפפונים בחומץ ומלפפונים במלח. איזה סוג אתם אוהבים יותר?


איך מכינים מלפפונים כבושים במלח? ממש בקלות:

המצרכים:
1 קילו מלפפונים קטנים וקשים
10 שיני שום
3 פלפלים חריפים
זר שמיר
1 ליטר מים
4 כפיות מלח בישול (מלח גס)
10 גרגירי פלפל אנגלי
1 גבעול סלרי
1 כף חומץ

אופן ההכנה:
מרתיחים את המים עם מלח הבישול ומצננים לטמפרטורת החדר.
מסדרים את המלפפונים בצנצנת מיוחדת לכבישה עם שאר החומרים. סוגרים את הצנצנת ומשאירים אותה סגורה כ-4 ימים. לאחר מכן, המלפפונים החמוצים מוכנים לאכילה.



כמובן שבאינטרנט יש עוד המון המון מתכונים ואתם לא באמת צריכים את המתכון דווקא ממני.

ה-14 בנובמבר הוא גם יום הסוכרת

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות