יום הזהוביות -בלונדיז- 22 בינואר

הבלונדיז, שנקראות בעברית זהוביות, הן הגירסה הבהירה של עוגיות הבראוניז, שבעברית נקראות חומיות. 
בעוד שהחומיות/בראוניז קיבלו את שמן מצבען החום, הזהוביות/בלונדיז קיבלו את שמן מציבען הבהיר. ההבדל בין בראוניז לבלונדיז נוצר מהחלפת הקקאו בסוכר חום. 
יש כמה סיפורים על המצאת הבראוניז: הם אוזכרו לראשונה בקטלוג של רשת החנויות סירז משנת 1897 או בספר הבישול של בוסטון בשנת 1896 בהוצאת פאני פארמר.
יש סיפור שקובע שהם נוצרו לראשונה על ידי שפים במלון פאלמר האוס בשיקגו בשנת 1893 לכבוד התערוכה העולמית. בעלי המלון רצו למכור לגברות שביקרו בתערוכה עוגות שוקולד קטנות ונמוכות שיוכלו לאכול במפית בלי להתלכלך. טענה אחרת קובעת שזה קרה בטעות, כשהטבח שכח להוסיף אבקת אפייה למתכון של עוגת שוקולד ובגלל זה היא יצאה נמוכה מאד. 
לא משנה מי הראשון שהמציא את הבראוניז ואיך, על דבר אחד אי אפשר להתווכח וזה שמדובר בעוגיות טעימות מאד. ה-22 בינואר הוא היום להכיר ולהוקיר את הגירסה הבלונדינית שלהם - הבלונדיז.
בבלונדיז מעשירים את הטעם בקרמל, וניל או רוטב מייפל ולעתים משתמשים בשוקולד לבן או שברי אגוזים.
מקור התמונה: אינסטגרם


איך לחגוג את יום הזהוביות/ בלונדיז?

לכבוד יום הזהוביות, הכינו בבית את העוגיות הטעימות והקלות להכנה האלה, טירפו אותן בעצמכם או הזמינו חברים או משפחה לחסל ביחד איתכם.

מתכון מגניב לעוגיות בלונדיז הורסות

מרכיבים:
  • חבילת מרגרינה
  • 2 חבילות שוקולד לבן 
  • 4 ביצים
  • כוס וחצי קמח תופח
  • כוס וחצי סוכר חום או לבן

אופן ההכנה:
ממיסים חבילת מרגרינה ומורידים מהאש.
מוסיפים את הקקאו או 2 חבילות השוקולד. מערבבים כשזה לא על האש עד לקבלת מרקם אחיד ומחזירים לאש. מורידים מהאש (השוקולד הלבן לא מתערבב עם המרגרינה אבל זה בסדר).
לערבב במיקסר את 4 הביצים, הקמח התופח והסוכר. להוסיף את השוקולד המומס ולערבב.
לשפוך הכל לתבנית משומנת בינונית ולאפות כ- 25 דקות בחום בינוני (175 מעלות). 
לאחר שמוציאים מהתנור לפזר למעלה אבקת סוכר. 

ה-22 בינואר הוא גם יום ענה על השאלות של החתול שלך וגם יום חגיגת החיים

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות