יום לחם האגוזים ותמרים- 22 בדצמבר

לחם אגוזים ותמרים הוא מאכל מסורתי שנאכל במדינות בריטניה הגדולה, אוסטרליה וניו זילנד.
המתכונים הראשונים שפורסמו ללחם אגוזים ותמרים הם משנות ה- 1920, אך ידוע שלחמים עם פירות נאפו כבר מאות שנים קודם לכן.
ללחם האגוזים והתמרים יש טעם מתוק מעט, לכן הוא מתאים במיוחד לממרחים בעלי טעם נייטרלי כמו גבינה או חמאה, או מתוקים כמו ריבה, שוקולד וחמאת בוטנים.



מתכון ללחם אגוזים ותמרים:

המצרכים:
1/2 1 כוסות תמרים מגולענים, קצוצים גס
3/4 כוס מים רותחים / חמים מאוד
1/4 1 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
3/4 כפית אגוז מוסקט טחון (או קינמון)
1/4 כוס חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/4 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל טהורה
1 כוס פקאן קצוץ (או אגוזי מלך), בתוספת 5-8 חצאי פקאן 
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית מוארכת עמוקה 7x10x30 ס"מ במעט ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.
משרים את התמרים במים החמים מאד/רותחים בתוך קערה. נותנים לזה לעמוד לפחות 20 דקות. לאחר מכן מסננים את המים (משאירים את התמרים). 
בקערה גדולה לשים ביחד את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואגוז המוסקט. שמים בצד.
בקערה אחרת של מערבל חשמלי (או מערבל ידני), מערבבים את החמאה וכוסות הסוכר. מוסיפים את הביצע ואת תמצית הוניל. משלבים בהדרגה את תערובת הקמחים. לאחר שנוצרה תערובת אחידה, מוסיפים את התמרים שהושרו קודם במים ואת האגוזים. מערבבים.
מעבירים את הבלילה לתבנית מוכנה. מפזרים למעלה אגוזים.
אופים במשך 45 עד 50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט נקי.

מוציאים את התבנית מהתנור כדי להתקרר במשך 10 דקות. לאחר מכן מוציאים את הלחם מתוך התבנית ומניחים כדי שיתקרר לגמרי.

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות