יום הצב הבינלאומי- 23 במאי

יום הצב הבינלאומי שחל ב- 23 במאי נועד להעלות את המודעות לעולמם של הצבים, ואיך לעזור להגן עליהם ולתת להם לחיות, להתרבות ולשגשג.
היום הזה הוכרז על ידי ה- American Tortoise Rescue (הצלת הצבים האמריקאית).



כמה עובדות על הצב:

הצב הוא חיה מוגנת בסכנת הכחדה ולכן אסור לאמץ אותה ולגדל אותה בבית או בחצר.

תוחלת החיים של הצב היא מאד ארוכה ויכולה להגיע לכמה מאות שנים.

איברי הגוף של הצב לא מזדקנים.

האדם נהג להשתמש בעבר בשריונו של הצב כחומר גלם לייצור תכשיטים, מסרקות, מניפות וככלי תהודה בכלי נגינה עתיקים, כגון הלירה.

הצבים הם זוחלים שהתפתחו בעידן המזוזואיקון, התקופה שבה שלטו בעולם הדינוזאורים,  מלפני 245 מיליוני שנים ועד לפני 65 מיליוני שנים.

מרק צבים הוא מרק או תבשיל שעשוי מהבשר של הצב. המנה קיימת בתרבויות מסוימות ונתפסת כמותרות או מעדן. בסינגפור וארצות הברית (במאה ה-19) היה נהוג לאכול מרק צבים שנוצר מהצב הירוק. מטבחי מזרח אסיה כמו המטבח הסיני משתמשים עדיין בצבים רכים בשביל להכין מרק צבים.


הוסף רשומת תגובה

0 תגובות