יום הקיש לורן- 20 במאי

הקיש לוריין (Quiche Lorraine) הוא מאפה בצק שמעליו מילוי (לא כשר) של גבינה, חמאה, כבד אווז ובצל. מאמינים 
שמקורו של הקיש לורן הוא בחבל הארץ הכפרי לורן שבצרפת.
במקור היה הקיש לורן עוגה פתוחה מבצק לחם ועליה מילוי פודינג ובייקון מעושן.
כדי לבשל את הקיש המקורי השתמשו במחבת ברזל יצוק.



כשהייתי ילדה, מזמן מזמן בשנות ה-80 של המאה הקודמת, אמא שלי היתה מכינה קיש לורן בהתאם לתקציב, אפשר לומר קיש לורן לעניים: עם גבינה צהובה, לבן, בצל מטוגן ופסטרמה. נכון, זה לא היה כשר אבל זה היה טעים!

מתכון לקיש לוריין מהיר וקל להכנה:
קיש לוריין הוא מעין פאי שעליו תערובת גבינה ונקניק. נכון, הוא לא כשר אבל הוא טעים מאד. אפשר להכין אותו בקלות ובמהירות ועדיין זה יהיה טעים (האמת שלדעתי הגירסה המהירה היא קלה יותר גם מבחינת הטעם שלה, ומכילה פחות שומן שמכביד על העיכול).

קיש לוריין בגירסה קלה ומהירה לתבנית בגודל סטנדרטי (כ- 28):

המצרכים:
בצק עלים
1 כוס גבינה צהובה כלשהי מגוררת
1 כוס בצל קצוץ מטוגן קלות
2 ביצים 
3 כפות שמנת מתוקה
רצועות דקות של נקניק הודו מעושן

אופן ההכנה:
מניחים את הבצק על התבנית ומותחים אותו כך שיכסה את כל התחתית שלה. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, מערבבים אותן ביחד את שאר החומרים ושופכים את התערובת על בצק העלים. אופים ומגישים.

כדי להכין את הבצק בעצמנו עושים כך:
מערבלים 1 חבילה מרגרינה, 1 ביצה, 1 כוס שמנת (או לבן או אשל), 1 חבילה + 2 כפות קמח. לשים ומאחסנים במקרר למשך כמה שעות. אח"כ מכינים את התערובת כמו שהסברנו קודם, שמים על הבצק, אופים ומגישים. 

למרות המחקר המעמיק שעשינו, לא מצאנו מה הסיבה שיום זה נבחר להיות יום הקיש לורן, אבל בכל זאת, לכבוד ה- 20 במאי, זה היום למצוא מתכון ולהכין קיש לורן לכל המשפחה. ואם אתם שומרי כשרות, תוכלו להשתמש בנקניקיות צמחיות.




ה-20 במאי הוא גם יום הדבורים

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות