יום החומוס הבינלאומי- 13 במאי

החומוס הוא מאכל עתיק מזרח תיכוני שבשנים האחרונות הפך להיות מוכר גם במדינות המערב. בעברית נקרא החומוס חִמְצָה.
החומוס הוא מטבל שאפשר לאכול אותו עם טחינה, שמן זית, מיץ לימון, מלח ושום. 
יש מקורות רבים עתיקים שמקשרים את החומוס לתקופות עתיקות ולדמויות הסטוריות מפורסמות כגון צלאח א-דין. ואכן, המרכיבים שלו: גרגירי החומוס, השומשום, הלימון והשום- נאכלו באזור במשך אלף שנים.
את החומוס אפשר לאכול כתבשיל גרגירים חם, או  סלט גרגירים קר, אבל הכי פופולרי לאכול אותו כממרח קר, מוגש על צלחת או בתוך פיתה, עם כל מיני תוספות כמו פול, ביצה, טחינה, צ'יפס, סלט, פלפל חריף, בצל ועוד.

יש אפילו גלידה בטעם חומוס, בחנות הגלידה לג'נדה שיש לה סניפים בכמה מקומות בארץ.



בארה"ב אפשר לקנות חומוס בטעם שוקולד בחנויות מזון.
Simply Enjoy- Twisted Chocolate Hummus
אפשר להכין חומוס בבית, לא חייבים לקנות, ואפשר להכין חומוס טבעוני ובריא.

לכבוד יום החומוס, יש לכם סיבה טובה לנגב חומוס, דוך או בסיבוב, בבית או באחת מהחומוסיות הרבות והטובות שיש בארץ או בחו"ל. 
 Image courtesy of KEKO64 at FreeDigitalPhotos.net
ה-13 במאי הוא גם יום פאי התפוחים

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות