יום הגואקמולי- 16 בספטמבר

יום הגואקמולי הוא יום אוכל שמקורו בארה"ב, שנועד לחגוג לכבוד סלט/ממרח/מטבל האבוקדו שאבותיו הם האצטקים שבמקסיקו. כנראה שהתאריך נבחר בגלל שזהו יום העצמאות של מקסיקו, מולדתו של המאכל.
המירקם של הגואקמולי הוא כמעט נוזלי, ומקור השם שלו הוא מהמילה "גואקמולה" שמשמעותה בשפה נאוואטל (שפת האצטקים) "רוטב אבוקדו".

הגואקמולי מבוסס על אבוקדו, עגבניות וקצת מלח. יש המוסיפים לו מיץ לימון, גם בשביל הטעם וגם בשביל שלא ישחיר.
במקור הכינו את הגוואקמולי באמצעות עלי ומכתש. היום אפשר למעוך את המרכיבים בעזרת מזלג או מעבד מזון.
במקסיקו, המולדת שלו, נוהגים לאכול את הגואקמולי בתוך טורטייה מגולגלת או כמטבל לחטיפי טורטייה מטוגנים או אפויים.
בישראל נהוג להגיש גואקמולי לעתים קרובות בארוחות בוקר בבתי קפה וישראלים רבים שאוהבים אבוקדו מכינים אותו בבית בעצמם.
בדרום מערב ארה"ב נוהגים לאכול אותו כמתאבן במסיבות ולעיתים קרובות אוכלים אותו מעורבב עם רוטב סלסה.
הגואקמולי פופולרי במיוחד במקסיקו ובארצות הברית בחגים ובאירועים חגיגיים: בסינקו דה מאיו שנחגג ב-5 במאי במקסיקו ובארה"ב, ביום העצמאות האמריקאי ב-4 ביולי, ביום הראשון של הסופרבול ובחג הפסחא. הגואקמולי הפך בשנים האחרונות ללהיט גם בניו זילנד ובאוסטרליה.

ה-16 בספטמבר הוא גם יום האוזון וגם יום העצמאות של מקסיקו

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות