יום אגוז הפקאן- 25 במרץ

יום אגוז הפקאן הוא יום מיוחד שנוסד בארה"ב, לזכר התאריך 25 במרץ 1775, היום שבו נטע נשיא ארה"ב דאז ג'ורג' וושינגטון, שתיל פקאן שקיבל מתומאס ג'פרסון באחוזת מאונט ורנון.
הפקאן הוא אגוז שצומח על עץ פרי נשיר, שמקורו בדרום מזרח אמריקה הצפונית - מאזור המדינות איווה, אינדיאנה, טקסס ומיסיסיפי.
את עץ הפקאן אפשר למצוא גם בישראל, בשדות ובחצרות של בתים.
הפקאן נקרא לפעמים "האגוז של אמריקה" ובארה"ב עוגת פקאן היא מאכל מסורתי.

כמו שאר חבריו האגוזים, גם הפקאן בריא מאד ועשיר בערכים תזונתיים. הוא עשיר קצת יותר בשומן משאר האגוזים, אך יש בו חלבון, תיאמין, ויטמין B6, מנגן, מגנזיום, זרחן ואבץ.

איך לחגוג את יום הפקאן?
אפשר לקטוף אגוזי פקאן ולאכול ישר מהעץ- למעוך, לקלף ולאכול. אפשר להוסיף אגוזי פקאן קלופים לסלט, לרוטב פסטה, לגלידה. אפשר לאכול עוגת פקאן.
יש המון דברים שאפשר להוסיף להם את אגוז הפקאן הטעים. יום פקאן שמח!


ה-25 במרץ הוא גם יום הופל

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות