יום השקד- 16 בפברואר

ה-16 בפברואר הוא יום השקד, הפרי שצומח על עץ השקד ששייך למשפחת הורדיים.


הידעת?

אכילת 20 שקדים טבעיים לא קלויים ביום' כחטיף בין הארוחות, נמצאו כתורמים להרזיה יותר מחטיפים אחרים.

בשקד יש בסך הכל 7-9 קלוריות והוא עשיר בויטמין E, במגנזיום, בסידן ובשומנים טובים ללב. 

השקדים גם תורמים לאיזון התיאבון ולהפחתת הדחף לאכילת דברי מתיקה.


מומלץ לאכול את השקדים כארוחת ביניים, בשעת "משבר" כשהגוף מאד רוצה מתוק. כדאי לאכול בכל ארוחת ביניים 10 שקדים, בסך הכל בשתי ארוחות.


החלק של השקד שנאכל הוא הזרע. הוא מכיל חומר בשם אמיגדאלין, המתפרק ויוצר ציאניד, רעל מסוכן מאד. אך אל דאגה, הציאניד נמצא בשקדים המרים. בזנים התרבותיים המתוקים אותם אנחנו אוכלים אין אמיגדאלין.





ה-16 בפברואר הוא גם יום ההמצאות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה