יום הרביולי- 20 במרץ

ה-20 במרץ הוא יום המאכל האיטלקי הידוע והטעים, הרביולי.

רביולי הוא מאכל שעשוי משתי שכבות של בצק פסטה שממולאות בתערובות שונות כמו של בשר, דגים, פירות ים, חלמונים, גבינות, תפוחי אדמה, פטריות, תרד, דלעת, ערמונים, ארטישוק ועוד.
כמה עובדות מעניינות על הרביולי:

המילה רביולי (באיטלקית: Ravioli) מזכירה את המילה riavvolgere באיטלקית (שפירושה "לעטוף"); המילה עשויה להיות גם קשורה למילה האיטלקית rava (לפת).

צורת הרביולי יכולה להיות מלבנית, משולשת, חצי סהר או עגול.
בתמונה: תבניות לרביולי
הרוטב שבדרך כלל מגישים איתו את הרביולי הוא רוטב עגבניות. מילויים עדינים דורשים רטבים עדינים יותר כגון רטבים המבוססים על חמאה ועלי מרווה או פסטו.
בסעודת הווטרנים בארצות הברית, שחל ב-11 בנובמבר, מגישים רביולי כמנה עיקרית.

בתור קינוח לארוחה, אפשר להכין רביולי מבצק שוקולד. (קישור למתכון)

המילויים הפופולריים ביותר לרביולי בישראל הם : בטטה, גבינות, ופטריות.
מאכלים שמזכירים רביולי במטבחים אחרים בעולם: המטבח היהודי האשכנזי- קרעפלאך, סין- וונטון. רוסיה- פילמני (пельме́ни), אוקראינה- וארניקי, פולין- פירוגי, בוכרה- דושפרה.

ה-20 במרץ הוא גם יום האושר, יום הצפרדע וגם יום המקרון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה