יום האבטיח- 3 באוגוסט

הוא ירוק בחוץ, אדום בפנים ועד שאתה לא טועם אותו אתה לא יודע אם הוא מוצלח או לא. האבטיח הוא אחד הפירות הכי טעימים ופופולריים בקיץ, אם לא ה-.

היתרונות של האבטיח:



ב-100 גרם אבטיח יש 90% מים, 0% שומן, 0% כולסטרול, 0% נתרן.
האבטיח עשיר באשלגן, פקטין, ליקופן, סיבים תזונתיים, ויטמינים A, B ו-C ומינרלים שונים.
באבטיח יש מעט מאד קלוריות- ב-100 גרם יש רק 30-35 קלוריות. אם אתם רוצים לאכול מנת פרי, תוכלו לאכול 200 גרם אבטיח.
ב-150 גרם אבטיח יש את התצרוכת היומית המומלצת של מגנזיום.
גם הגרעינים של האבטיח בריאים: יש בהם 25% שמן שעשיר בויטמין D וההשפחה של אכילת גרעיני אבטיח משפיעה טוב על הגוף כמעט כמו שמן שקדים.
אכילת אבטיח טרי עוזרת להעלים כאבי ראש לאחר שתיית אלכוהול.



יש אנשים שמומחים בבחירת אבטיחים ויודעים איך לבחור אבטיח טוב.
השיטות לבחירת אבטיח:
נותנים מכה קלה על הקליפה ומקשיבים- אם הצליל חלול סימן שהאבטיח בשל.
אם הגבעול בקודקוד האבטיח יבש ונתלש בקלות, ככל הנראה יש לכם ביד אבטיח טרי.
חפשו אבטיח עם קליפה חלקה וללא סדקים.
אבטיח שהקליפה שלו מזכירה בריחה קצת מלון הוא אבטיח מושלם.
אבטיח שהקליפה שלו בצבע ירוק בהיר אינו בשל.
והשיטה הבטוחה מכולן- בקשו מהמוכר לחתוך את האבטיח לשניים ולטעום.


הוסף רשומת תגובה

1 תגובות

  1. טעות אבטיח חלול לא טוב .צריך צליל מלא .דבר שני גבעול ירוק טרי מראה על נקטף לא מזמן .לא יבש זה מראה ישן

    השבמחק
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)