יום השוקולד צ'יפס- 15 במאי

מי לא אוהב שוקולד צ'יפס?
שוקולד צ'יפס הם תוספת נהדרת לעוגות, עוגיות, גלידה, פנקייקס, מלאווח, קרפים, שוקו, קפה ואפילו בתור נשנוש בפני עצמם.


כדי לחגוג את יום השוקולד צ'יפס, שהם שבבי שוקולד שאפשר להוסיף לכל מיני דברים כמו שפירטנו קודם, הכינו משהו מיוחד והוסיפו לו שוקולד צ'יפס.
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס קלות להכנה
אפשר גם לסדר את שבבי השוקולד בצורות מיוחדות כמו פרצופים מחייכים או לכתוב משהו כי השוקולד צ'יפס יכול להיות גם קישוט מעולה לעוגות. 


מי המציא את השוקולד צ'יפס?
כמו הרבה דברים בחיים, גם שבבי השוקולד הומצאו במקרה. זה התחיל מעוגיית השוקולד צ'יפס הראשונה שהכינה בשנת 1937 רות ויקפילד מהפונדק "טול האוס" במסצ'וסטס. היא רצתה להכין בעצם עוגת שוקולד, אבל נגמרה לה אבקת הקקאו. אז היא שילבה בעוגיות חתיכות של שוקולד מריר של נסטלה. העוגיות זכו להצלחה גדולה. בשנת 1939 חתמה ויקפילד על הסכם עם נסטלה שעל פיו החברה תוסיף את המתכון שלה לעוגיות לאריזת השוקולד שלה, והיא תקבל אספקה בלתי מוגבלת של שוקולד. 
בהתחלה נסטלה הוסיפה לטבלאות השוקולד שלה כלי קטן לחיתוך. ב-1941 נסטלה התחילה לייצר את השוקולד בצורת שבבים. עוד כמה חברות הלכו בעקבותיה. 
לנסטלה יש גם מותג שוקולד צ'יפס שנקרא "טול האוס" על שם הפונדק שבו הומצאו העוגיות.
את שבבי השוקולד אפשר למצוא לא רק בטעם של שוקלד מריר אלא גם בטעמי שוקולד לבן, שוקולד חלב ואפילו בשילוב של חמאת בוטנים.

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות