ה-22 ביולי הוא יום שמוקדש למנגו, פרי מתוק ועסיסי שהגיע אלינו מהאזורים הטרופיים של הודו וסין. המנגו הוא אחד מהפירות הפופולריים ביותר בעולם ולא קשה להבין למה.
את פירות המנגו הראשונים קטפו ואכלו בהודו כבר מלפני 5000 שנים. משם הם הגיעו לדרום מזרח אסיה בין המאות ה -5 וה- 4 לפנה"ס.
במאה ה -10 לספירה החלו לטפח את עצי המנגו במזרח אפריקה. בישראל החלו לגדל מנגו בסוף שנות ה-1980.
המנגו הוא הפרי הלאומי של הודו, פקיסטן והפיליפינים, והעץ הלאומי של בנגלדש.
המנגו הוא הפרי הלאומי של הודו, פקיסטן והפיליפינים, והעץ הלאומי של בנגלדש.
בדלהי שבהודו נערך פסטיבל מנגו בינלאומי מדי שנה, מאז 1987. בפסטיבל משתתפים למעלה מ- 50 מגדלי מנגו מכל רחבי הארץ. יש תחרויות וחידונים על היבטים רבים של המנגו כמו השימושים השונים שבו במטבח והסוגים השונים הרבים שלו (יש יותר מ-550 סוגים שונים של מנגו!).
צורת הפייזלי שפותחה בהודו, ואפשר לראות אותה בהדפסים רבים מבוססת על הצורה של המנגו.
פייזלי (מקור) בכל שנה מגדלים 20 מיליון טון של מנגו. |
Image courtesy of jk1991 at FreeDigitalPhotos.net |
מנגו מספק 100 אחוז מהצריכה הנדרשת היומית של ויטמין C.
הענקת סל של מנגו היא מחווה של ידידות בהודו.
עצי מנגו יכולים לגדול עד לגובה של 100 מטר!
הקליפה, העלים והשורשים של המנגו שימשו במשך מאות שנים כתרופות עממיות בדרום מזרח אסיה. |
איך לחגוג את יום המנגו?
את יום המנגו חוגגים באכילה של מנגו טרי, או בהכנה של מאכלים המכילים מנגו כמו: מוס מנגו, סורבה מנגו, עמבה, או לשתות שייק מנגו.
הנה מתכון קל לשייק מנגו ובננה:
המצרכים:
3 מנגו (כ-3 קילו), קלופים, מגולענים וקצוצים
¾ כוס חלב דל שומן
1 כוס קרח
בננה
1 כפית דבש
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בבלנדר. מערבלים עד קבלת מרקם רצוי. אם רוצים את השייק קשה יותר, אפשר להוסיף עוד קרח.
ה-22 ביולי הוא גם יום הערסל
0 תגובות