יום המילקשייק שוקולד- 12 בספטמבר

אין כמו מילקשייק עשיר, שמנתי ומפנק, כקינוח לארוחה או ארוחה בפני עצמה. הוא מספיק קר בשביל לצנן אותנו ביום חם, מספיק חלק בשביל ליהנות ממנו דרך קש, ומספיק סמיך בשביל להשביע אותנו להרבה זמן.

ואם כבר מילקשייק, אז שיהיה בטעם שוקולד. יש דבר מושלם מזה?
יום המילקשייק שוקולד הוא היום שבו חוגגים לכבודו של הקינוח המפנק והמשמין הזה וההיסטוריה שלו.
המילקשייק הומצא בשנת 1885, או לפחות בשנה זו השתמשו לראשונה במילה "מילקשייק" בעולם הקינוחים.
באותה תקופה המילקשייק היה שונה ממה שאנחנו מכירים היום. הוא כלל ביצים, ויסקי ומגוון תבלינים וטעמים.
בתחילת המאה העשרים השתמשו בשם "מילקשייק" כדי לתאר משקאות שנחשבו בריאים, שעשויים משוקולד, תות או סירופ וניל. הגלידה עדיין לא הוכנסה לתערובת, אבל בדרך כלל היא הייתה מגיעה ליד המשקה.
רק לאחר המצאת המיקסר, מערבל המזון החשמלי, המילקשייק החל להכיל בתוכו את הגלידה. בשנת 1919 הציגה חברת הוברט את המיקסר למטבח הראשון, ה- Kitchen Aid. בערך באותה תקופה המילקשייק הפך להיות מה שהוא היום- משקה מוקצף ואוורירי שמכיל גלידה וחלב קר.
בשנות ה-1950 המילקשייק הפך להיות משקה פופולרי בדיינרים ומזללות בארצות הברית. לעיתים נתנו לו כינויים שונים שתיארו את המאפיינים הייחודיים שלו כמו הכינוי "בטון" שמתאר את הסמיכות שלו, "קטיפה" כשהיה רך ונעים או "פרפה" כשהיה קפוא במיוחד.


מתכון למילקשייק שוקולד בסיסי:

מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר איכותי או צימקאו קצוץ
1 וחצי כוס חלב
1 וחצי גלידת שוקולד

אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד ביחד עם חצי כוס חלב במיקרו ומקררים, את שאר החלב מערבלים בבלנדר עם הגלידה ועם השוקולד שהומס קודם.

אם אתם רוצים להפוך את המילקשייק לפרווה (טבעוני), תוכלו להשתמש במקום בחלב במשקה סויה או שקדים, בגלידה צמחית ובשוקולד מריר פרווה.

תוספות אפשריות לשדרוג המילקשייק:
קצפת, בייגלה, סוכריות לקישוט עוגה, סוכריות עדשים, מרשמלו, פירורי שוקולד, קוביות שוקולד, עוגיות, גליליות, גביעי גלידה שבורים או שלמים, ופלים, תותים, בננה ובקיצור- הכל הולך!



בתמונה: מילקשייק שוקולד מטורף ב- Black Tap בניו יורק

ה-12 בספטמבר הוא גם יום משחקי הוידאו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה