יום הפונץ'- 20 בספטמבר

שם המשקה פונץ' בא מהמילה ההינדית "פאנץ'", שפירושה חמש.

ביום הפונץ', חוגגים עם משקה הפונץ' המסורתי שבו משתמשים בחמישה מרכיבים- אלכוהול (בדרך כלל רום או משקאות אווריריים), לימון (או פירות אחרים), סוכר, מים, ותה (או תבלינים אחרים, למשל קינמון).
את הפונץ' מגישים קר או חם ואפשר גם בלי אלכוהול.



המקור של הפונץ' הוא בהודו. הוא הגיע לאנגליה על ידי מלחים ועובדים של חברת הודו המזרחית הבריטית בתחילת המאה ה-17. בהמשך הוא הופץ למדינות אחרות באירופה. היתרון היה שכשמכינים כמות גדולה ומשותפת ממנו, הוא זול יותר מקוקטייל אלכוהולי רגיל.
מאז זרם הרבה פונץ' ברחבי העולם, והוא התפשט גם לעוד ארצות כמו האיים הקריביים, קוריאה ומקסיקו והפך לכיבוד מסורתי במסיבות שמוגש בקערות גדולות רחבות.
בתמונה: 50 גוונים של פונץ'- 50 מתכונים שונים של פונץ' (מקור)

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות