יום הפינה קולדה- 10 ביולי

ב-10 ביולי חוגגים באיים הקריביים את היום הלאומי של הפינה קולדה.
הפינה קולדה הוא משקה עם היסטוריה ארוכה ומפוארת. משמעות שם הקוקטייל בספרדית הוא "אננס מתוח" (פינה- אננס, קולדה- מתוח).



פינה קולדה הוא המשקה שמזוהה עם האיים הקריביים ומשנת 1978 הוא נחשב למשקה הלאומי של פורטו ריקו.
קיים ויכוח בין שלושה ברמנים שונים ממלון הילטון בסן חואן לגבי מי המציא את הפינה קולדה, וכל אחד מהם טוען שהוא היה הראשון. בכל מקרה, הפעם הראשונה לפי הגירסה שלהם שהופיע המשקה היתה בשנת 1948, על חופו האקזוטי של בית המלון.

אבל כיאה למשקה שעשוי מפירות טרופיים שנולד על חופים טרופיים, ההיסטוריה שלו לא כזאת פשוטה וסביב שאלת המתכון המקורי שלו יש תעלומה לא פתורה. אחד הסיפורים משייך את המתכון לקפטן המאוס ביותר של הפיראטים, מר רוברטו קופרסי, ששט במים הקאריביים סביב פורטו ריקו בתחילת המאה ה-19. הקפטן המציא את המשקה כדי להעלות את המורל של צוות הספינה, אבל המתכון אבד לאחר מותו בשנת 1825.

לנו זה לא משנה מי המציא את המשקה, אלא איך מכינים אותו. 
קישור
מתכון בסיסי של פינה קולדה:
60 מ"ל ליקר קוקוס (עדיף מאליבו)
30 מ"ל רום
120 מ"ל מיץ אננס
60 מ"ל שמנת מתוקה
מערבבים את כל החומרים עם קרח כתוש עד שנוצר משקה חלק, יוצקים לתוך כוס מקוררת, מקשטים עם פרוסת אננס או פרי טרופי אחר ומטרייה קטנה ומגישים.


הוסף רשומת תגובה

0 תגובות