יום הקרמל - 5 באפריל

יום הקרמל הלאומי נחגג בכל שנה ב-5 באפריל. חובבי הקרמל חוגגים ביום זה לכבוד הפינוק האהוב עליהם שמוסיף טעם מתוק וקרמי לקינוחים, מאפים וסוכריות.

הקרמל מיוצר על ידי הוספת חלב ושומן לסוכר שחומם והפך לסירופ וערבוב ברציפות עד שהוא מגיע לצבע חום בהיר. 

אופים וקונדיטורים רבים משתמשים בקרמל להכנת מגוון קינוחים כמרכיב בולט, או כתוספת.  

הקרמל יכול גם לשמש כסירופ או כדבק המחזיק אגוזים ופופקורן וגם כציפוי לתפוחים מסוכרים. 

ככל שהקרמל מתבשל יותר, הוא מקבל צבע עמוק יותר וטעם חזק יותר עד שהסוכר נהיה מריר ואינו טעים יותר.

יש גם רוטב קרמל מלוח שמתאים לגלידה, בראוניז, עוגות בחושות ומאפינס. 

עובדות מעניינות על הקרמל

המילה "קרמל" מגיעה מהשורש הלטיני המאוחר "קלמלוס" שפירושו "קנה סוכר". בעברית נקרא הקרמל שֶׁזֶף סֻכָּר.

אמנם המקור אינו ידוע, אך משערים כי מתיישבים אמריקאיים בשנת 1650 הכינו מקרמל סוכריות טופי קשות בקומקומים. מכיוון שזה היה ממתק חסכוני לייצור, הוא מצא את דרכו למתכונים רבים. 

בסביבות שנת 1850, מישהו גילה כי הוספת חלב ותוצר שומן לתערובת הסוכר המבושל יצרה ממתק רך ולעיס. זה לא מפתיע כמה מהר קרמל רך הפך פופולרי.

בשנת 1960, ויטו ריימונדי, בעזרת דודו וויליאם ריימונדי, המציא ורישום פטנט על מכונת תפוחי הקרמל הראשונה.

טופי, או בארה"ב "ממתק קרמל", הוא ממתק רך, צפוף, לעיס, המיוצר על ידי רתיחה של תערובת של חלב או שמנת, סוכר, גלוקוז, חמאה ווניל (או טעם וניל).

הקרמל משמש גם כצבע מאכל טבעי המסומן כ-E-150, בעיקר במשקאות קלים כמו קוקה קולה.

כיצד לחגוג את יום הקרמל?

מהו סוג הקרמל האהוב עליכם? יום הקרמל הלאומי הוא היום לטעום ולהחליט. לא משנה מה צורת הקרמל החביבה עליכם, היום הזה הוא היום בו תוכלו לחגוג אותו על ידי שיתוף עם חברים, משפחה ועמיתים לעבודה כאחד. קרמל באמת משתלב נפלא עם כמעט כל דבר. דוגמא להכנה של משהו קל וטעים לכבוד יום הקרמל: הכינו מנת קרמל והוסיפו אותה לבראוניז או עוגת שוקולד כמו שכבת ציפוי של שיש, או טפטפו אותו מעל ופזרו אגוזים לקבלת פינוק מיוחד. 

השתמשו בהאשטג # NationalCaramelDay כדי לפרסם ברשתות החברתיות את יצירות הקרמל שלכם.


הוסף רשומת תגובה

0 תגובות