יום הנאצ'וס- 6 בנובמבר

יום הנאצ'וס הוא עוד אחד מימי האוכל שנחגגים בארה"ב והוא נחגג בכל שנה ב- 6 בנובמבר.

הנאצ'וס הוא מאכל שהמקור שלו הוא ממקסיקו והוא התחיל להיות פופולרי בטקסס ומשם בהרבה מדינות בעולם, וגם אצלנו.

הנאצ'וס הומצא בשנת 1943, בצפון מקסיקו, במקום ששמו פיאדרס נגרס, במדינת קואווילה (Piedras Negras). ערב אחד הגיעו כמה נשים של חיילים ששהו במוצב באזור, שנמצא ממש ליד הגבול עם טקסס, למסעדה במלון.
המסעדה כבר נסגרה והאוכל כמעט נגמר. המלצר הראשי של המסעדה, ששמו היה איגנסיו "נאצ'ו" אנאיה, נאלץ לאלתר כדי לתת להם משהו לאכול.
מהמרכיבים היחידים שהיו לו: כמה טורטיות, קצת גבינה מגורדת ופלפלי חלפיניו, הוא הכין חטיפים עם גבינה מומסת ופלפלים קצוצים מעל.
הנשים מאד אהבו את החטיף וכששאלו את המלצר איך קוראים להם, הוא ענה: "המיוחדים של נאצ'ו".



מהר מאד החטיף הפך להיות להיט בטקסס ובמדינות דרום מערב ארה"ב נוספות.
איגנסיו נאצ'ו אנאיה עבר לעבוד במסעדת  El Moderno בפיאדרס נגרס, שהפכה את הנאצ'וס שלו למנה המיוחדת שלה. עד היום המסעדה שומרת אמונים לנאצ'וס שלו ומגישה אותם.
מאוחר יותר פתח איגנסיו מסעדה משלו וקרא לה: "המסעדה של נאצ'ו" (Nacho’s Restaurant), גם היא בפיאדרס נגרס שבמקסיקו. איגנסיו נאצ'ו אנאיה נפטר בשנת 1975.
המתכון המקורי של נאצ'וס הודפס בספר הבישול של סנט אן בשנת 1954.
מאוחר יותר התחילו לשווק את הנאצ'וס בגירסאות חדשות, ולהגיש אותו עם רטבים שונים כמו רוטב סלסה חריף, בשר טחון או גואקמולי והוא הפך להיות חטיף מסחרי.

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות