יום הפופקורן- 19 בינואר

הפופקורן הוא מאכל כל כך פשוט, אבל גאוני. את הפופקורן המציאו האינדיאנים שהשתמשו בו גם כתכשיט.

הפופקורן הוא החטיף האולטימטיבי לצפייה בסרטים. אפשר לאכול אותו עם מלח, עם חמאה, עם ציפוי קרמל, צבעוני עם צבעי מאכל (רצוי טבעיים כמובן) ועוד.



אם לא ידעתם, יש לפופקורן אפילו ערך תזונתי. הוא מכיל נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים מכיוון שהוא עשוי מדגנים טבעיים (הוא בריא כל עוד לא מגזימים עם השמן/חמאה והמלח). הכי בריא להכין אותו במכשיר אוויר חם.
הפופקורן שמכינים בשקית במיקרוגל אינו בריא, מכיוון שמחקרים מצאו שבחימום נוצרות תרכובות כימיות מסרטנות שמתפרקות מהשקית. 
לילדים מתחת לגיל 6 מומלץ לא לתת לאכול פופקורן, בגלל סכנת חנק.
מקור התמונה


ההיסטוריה של הפופקורן
הפופקורן התגלה לפני אלפי שנים על ידי הילידים האמריקאים (האינדיאנים). הפופקורן הוא אחת מהצורות העתיקות ביותר של השימוש בתירס. עדות לקיומו של הפופקורן נמצאה בניו מקסיקו והיא בערך משנת 3,600 לפני הספירה. האינדיאנים היו משתמשים בפופקורן גם לתכשיטים.
האנגלים שבאו לאמריקה במאות ה- 16 וה-17 למדו מהילידים האמריקאים את מלאכת הכנת הפופקורן.
בימי השפל הגדול, ימי המשבר הכלכלי בארצות הברית שהחל ב- 1929, היה הפופקורן בין החטיפים היחידים שאנשים יכלו להרשות לעצמם בגלל מחירו הזול. כך בזמן שעסקים רבים קרסו, עסקי התירס שגשגו ובמהלך תקופת מלחמת העולם השנייה, כאשר צומצמה הקצבת הסוכר, האמריקאים אכלו פופקורן פי שלוש.  
בשנת 1970 השיק איש העסקים האמריקאי אורוויל רדנבקר מותג פופקורן על שמו. 
בשנת 1981, גנרל מילס רשם את הפטנט הראשון של שקית פופקורן להכנה במיקרוגל.








לכבוד יום הפופקורן, שימו מעט שמן בסיר ופזרו כמה גרגירי תירס. הדליקו את האש מתחת לסיר וכסו אותו. עכשיו חכו לקולות הפצפוצים. נערו את הסיר מדי פעם כדי שהגרגרים לא ישרפו. לאט לאט הסיר יתמלא בפופקורן טעים וטרי. כשקולות הפצפוצים מפסיקים- זה מוכן. בתאבון!


אנימציות של פופקורן
מכונת פופקורן באוויר חם, האופציה הבריאה ביותר לפופקורן (מקור)


ה-19 בינואר הוא גם יום פחית השימורים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה