יום מרק הצדפות (או צ'אודר צדפות) הוא יום לא רשמי, אחד מ"חגי האוכל" שנהוגים בארה"ב.
צ'אודר צדפות הוא מרק המכיל ציר וצדפות, לעיתים גם חתיכות תפוח אדמה ובצל מטוגן.
למרק הצדפות לא מקובל להוסיף ירקות, חוץ מגזר (בעיקר בשביל הצבע). אם מתעקשים, אפשר להוסיף מלמעלה קצת עלי פטרוזיליה או דפנה לקישוט.
למרק הצדפות לא מקובל להוסיף ירקות, חוץ מגזר (בעיקר בשביל הצבע). אם מתעקשים, אפשר להוסיף מלמעלה קצת עלי פטרוזיליה או דפנה לקישוט.
המקור של צ'אודרד הצדפות הוא מדינות ארה"ב הקרות השוכנות לחופי הים, שם אפשר לדוג את הצדפות. המנה פוולרית בואריאציות שונות בעיקר בסן פרנסיסקו, ניו אינגלנד, מנהטן ועוד.
מרק צדפות בלחם - מקור התמונה |
ה-25 בפברואר הוא גם יום העצמאות של כווית
0 תגובות